ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FUNCTIONAL METABOLIC TRAINING (FMT)

Το FMT είναι ένα σύστημα κυκλικής προπόνησης το οποίο περιέχει ασκήσεις που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες και περιλαμβάνει λειτουργικές ασκήσεις όπως και ασκήσεις αερόβιου χαρακτήρα. Χρησιμοποιείται εξοπλισμός όπως ιμάντες αιώρησης, μπάλες γυμναστηρίου, ιατρικές μπάλες, λάστιχα αντίστασης, αλτήρες, σχοινί μάχης, σχοινί αναρρίχησης, BOSU, κλπ.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Είναι ένα πρόγραμμα μέτριας-υψηλής έντασης που μπορεί παρόλα αυτά να προσαρμοστεί στις δυνατότητες και τις ανάγκες του εκάστοτε ασκούμενου, καθώς τα περισσότερα σετ βασίζονται σε χρόνο άσκησης και όχι σε επαναλήψεις. Έτσι κάποιος που έχει φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο άσκησης μπορεί να κάνει περισσότερες επαναλήψεις, ενώ ταυτόχρονα κάποιος που μόλις ξεκίνησε το πρόγραμμα μπορεί να κάνει λιγότερες, ενώ και για τους δύο καλύπτεται ο ίδιος χρόνος.

Είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να γυμναστούν ή να αδυνατίσουν ενώ έχουν περιορισμό στην κίνηση λόγω εργασίας ή ελεύθερου χρόνου όπως και για αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να δουλέψουν πάνω σε ποιότητες όπως η εκρηκτικότητα, η αντοχή και η δύναμη.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ FMT

Το FMT έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του σώματος, την αύξηση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και της ευεξίας και φυσικά τη σύσφιξη και τη γράμμωση του σώματος. Επίσης, λόγω της δομής του, μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό για έως και 72 ώρες μετά την προπόνηση!

Η υπηρεσία της λιπομέτρησης, της μέτρησης πόντων και της παρακολούθησης βάρους και διατροφής μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε πιο άμεσα και ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου μας.

Η μουσική και ο δυνατός ρυθμός συνοδεύουν την προπόνηση και δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο για την καλύτερη δυνατή απόδοση όσο η ένταση κορυφώνεται. Οι ρυθμοί πέφτουν όταν η προπόνηση φτάνει στο τέλος με ένα stretching για όλο το σώμα το οποίο ολοκληρώνει την αποβολή του στρες και φέρνει ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

Το FMT πραγματοποιείται σε Small Groups έως 8 ατόμων και οι ώρες προπόνησης εξαρτώνται από το εκάστοτε group. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 699 609 4503 για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων). Θα χρειαστείτε μια μεγάλη πετσέτα και νερό. Αν επιλέξετε να φοράτε αθλητικά παπούτσια παρακαλούμε να χρησιμοποιούνται μόνο στο χώρο της σχολής και όχι σε εξωτερικούς χώρους για τη διατήρηση της υγιεινής.